Heerlijke zuiderse pizza met broccoli bodem

Ik vind het heel belangrijk om net nu heel gezond en voedzaam te eten, zodat je je immuunsysteem kan versterken, want binnen enkele weken zal onze economie opnieuw opstarten en dan zullen we al onze energie goed kunnen gebruiken.

Zie hier een recept boordevol vitamientjes waar klein en groot van kunnen smullen, het is echt super lekker, probeer het maar!

INGREDIENTEN voor 4 pers:

2 grote broccoli ’s, 200 gr amandelmeel, 2 teentjes look (fijn geperst), 2 eetlepels zuiderse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano en basilicum), 6 eieren, P & Z, 3 bollen mozzarella, olijfolie en 400 gr kerstomaten.

BEREIDING:

Snij de roosjes van de broccoli en maal ze fijn in een blender tot broccolirijst, voeg het amandelmeel  en de kruiden toe.  Doe er ten slotte de eieren bij en meng alles goed om.                                                                         Bedek een bakplaat met keukenpapier en verdeel het broccoli mengsel gelijkmatig op de bakplaat van ongeveer 1 cm dik.  Bak 35 min in een voorverwarmde oven van 180°C

Haal de bodem uit de oven en laat 5 min afkoelen, snij vervolgens in mooie rechthoeken en garneer met mozzarella, kerstomaten, P & Z, wat olijfolie en zuiderse kruiden en leg nog een 10-tal min in de oven.

Heb dit recept enkele jaren geleden ontdekt in één van de boeken van Steffi Vertriest en het blijft voor mij een heerlijk recept dat ik even met jullie wilde delen.

Zorg goed voor jullie zelf en tot binnenkort!

Nathalie