Bij koud weer hoort stevige kost

één van mijn favoriete gerechten is dan witloof in de oven. Maar i.p.v. de traditionele bechamelsaus maak ik het met bloemkoolsaus, is zo smaakvol en boordevol vitaminen voor het hele gezin. Ik maak altijd twee schotels klaar en vries het dan in.

INGREDIËNTEN SAUS (voor 1 schotel): 1 grote bloemkool, wat geraspte parmezaan, nootmuskaat, P&Z, olijfolie, (plantaardige zoals amandel) melk.

BEREIDING: stoof eerst je witloof gaar, laat deze wat uitlekken en vang het vocht op, rol vervolgens je witloof in hesp en leg ze in een ovenschotel. Maak intussen je bloemkoolsaus: Kook of stoof je bloemkoolroosjes in een 10-tal min gaar, giet af en doe er vervolgens een scheut (plantaardige) melk bij, doe het kookvocht van je witloof erbij, voeg er een scheutje olijfolie aan toe en kruid goed af met nootmuskaat, P&Z en werk af met parmezaan naar smaak. Mix het geheel tot een smeuïge saus en giet het over je wiltloof rolletjes. werk af met wat geraspte parmezaan en plaats een 15-tal min in een voorvermde oven van 180°C.
Voila klaar en zo lekker…..mmmmmmmmmmmm