Quiche met zalm en courgettes

Met dit koude weer smaakt zo’n heerlijke quiche nog meer en bovendien kan je het de volgende dag meenemen als lunch, gewoon even opwarmen en klaar. Maak er nog een lekker witloofslaatje bij en je kan weer tegen een stootje ðŸ˜€

INGREDIËNTEN 4 PERS: 6 grote eieren, 400 gr verse zalm, 2 à 3 courgettes, P&Z, peterselie, olijfolie en vers geraspte parmezaan

BEREIDING:verwarm je oven voor op 180°C, neem een ronde hoge bakvorm en bedek deze met bakpapier. Snij je courgettes in fijne schijfjes en bedek er je bakvorm mee. Hou wat schijfjes over voor op het einde. Bak intussen je zalm in wat olijfolie en kruid met P&Z, klop vervolgens je eieren goed los, voeg wat fijngesnipperde peterselie en P&Z toe. Schik nu de zalm over je courgettes en werk af met enkel schijfjes. Giet er nu je eimengsel over en werk af met parmezaan, bak vervolgens zo’n 35 à 40 min in je oven. De quiche is klaar als je mes er droog uitkomt

Tip: je kan de courgettes ook vervangen door broccoli of prei maar kook of stoof deze alvorens te schikken in je ovenschotel.