Tips tijdens de nazomer en herfst

Ik wil het graag even hebben over onze voeding.
Vooral gezien het feit dat onder andere onze dikke darm tijdens de herfst wat extra hulp kan gebruiken is het heel belangrijk om SEIZOENSGEBONDEN GROENTEN EN FRUIT TE BENUTTEN. Deze zorgen er onder andere voor dat we een gezonde darmflora hebben en geen schadelijke bacteriën groeien in de darmen. Door seizoensgebonden groenten en fruit te eten heb je net de vitaminen en mineralen binnen die je lichaam nodig heeft.
Eet daarnaast zo min mogelijk voorverpakte voeding en vermijd snoep, koekjes, frisdrank en alles wat suikers bevatten.
Zelf bak ik af en toe een taart/koekjes en vervang ik daarbij de suiker door bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker of agave (bij deze heb je ook minder hoeveelheid nodig, proeven is dus de boodschap) en gebruik ik zwarte chocolade van minstens 70%, zo vermijd ik de suikers en kunnen we toch ook genieten van wat lekkers ;-D
Door zo natuurlijk mogelijk te gaan eten, ga je je beter in je vel voelen en behoud je daarnaast ook een betere weerstand = MEER ENERGIE
Dit zijn de groeten en fruit die je tijdens de herfst zoal kan gebruiken:
Andijvie, aubergines, bieten, bleekselderij, bloemkool, boerenkool, broccoli, champignons – Chinese kool, courgettes, doperwten, groene kool, knolselderij, komkommer, koolraap, paksoi, paprika, pastinaak, pompoen, postelein, prei, rammenas, rode kool, savooiekool, schorseneren, snijbonen, sperziebonen, spitskool, spruiten, taugé, tomaten, uien, winterwortel, witlof, witte kool, ijsbergsla, zuurkool
Appels, bananen, bramen, citroen, druiven, grapefruit, meloen, mandarijnen, nectarine, peer, perzik, pruimen, sinaasappelen, stoofperen.
Geniet alvast nog van dit prachtige weer!