Start je dag met een lach

Nu het weer wat afgekoeld is, kan zo’n wafeltje zeker smaken. Mijn dochter kan dat alvast bevestigen ;-D
Zoals jullie intussen al misschien weten hebben wij een tarwe intolerantie net zoals vele andere mensen. Daarom kies ik heel bewust om zoveel mogelijk zelf te maken, persoonlijk vind ik dat het veel beter smaakt en bovendien zitter er geen suikers en bewaarmiddelen in. Op deze manier genieten wij van veel lekkers en houden wij rekening met onze gezondheid. Hier kan je alleen maar bij winnen!
INGREDIËNTEN voor 10 wafels:
200 gr volle haver (eventueel glutenvrij), 1 kl bakpoeder (in de natuurwinkel of bioplanet vind je natuurlijk en glutenvrij bakpoeder), 2 eieren, 300 ml amandelmelk, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker of honing en 1 vanillestokje.
Wat kokosolie om je wafelijzer mee in te smeren.
BEREIDING: doe je havervlokken in een blender en mix het tot meel, voeg er tenslotte alle andere droge ingrediënten bij en doe er als laatste je eieren, de amandelmelk en het merg van je vanillestokje bij. Roer alles goed om, indien je beslag te dik is kan je er nog wat amandelmelk aan toevoegen. Warm je wafelijzer op en smeer er wat kokosolie op.
En nu bakken maar…..
Je bewaart deze wafeltjes gemakkelijk 3 à 4 dagen in een goed afgesloten bewaardoos.
LEKKER………